• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Zelf een spel ontwikkelen

Bij Bèta Challenge krijgen onze mavo-leerlingen het vak Technologie en Toepassing (T&T). De leerlingen lossen met behulp van moderne bèta-technische technologieën levensechte problemen op van bedrijven en instellingen. Doordat dit échte problemen zijn én omdat de leerlingen werken in projectgroepen, ontwikkelen zij allerlei vaardigheden zoals plannen, onderzoeken, ontwerpen en samenwerken.

Voor het vak T&T zijn onze eersteklassers nu met iets heel leuks bezig. Vanuit de spellenwinkel Spel en Meer hebben zij de opdracht gekregen om een spel te ontwikkelen. De leerlingen werken in groepen van 3 of 4 leerlingen. Ze mogen van alles bedenken, als het maar aan het programma van eisen voldoet. Ze moeten bijvoorbeeld hout gebruiken en het spel moet voldoen aan bepaalde afmetingen. De leerlingen kunnen gebruikmaken van verschillende apparaten zoals de 3D-printer en lasersnijder. 

De eigenaar van Spel en meer zal uiteindelijk de spellen mee beoordelen. Echt goede spellen kunnen in november gepresenteerd en gespeeld worden op de Zoetermeerse spellendag. De planning is dat de spellen rond december helemaal klaar zijn.

 

 

 

< terug naar overzicht