• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Presentatiemarkt bordspellen Bèta Challenge

De afgelopen weken hebben onze leerlingen van 1 mavo gewerkt aan hun eerste Bèta Challenge-project: zelf een bordspel ontwikkelen. In groepjes hebben zij hun spellen uitgedacht, ontworpen, getekend en gemaakt. Ze mochten van alles bedenken, als het spel maar aan het programma van eisen voldeed. Zo moesten ze hout gebruiken en moest het spel aan bepaalde afmetingen voldoen. De leerlingen konden gebruikmaken van verschillende apparaten zoals de 3D-printer en lasersnijder.

Op woensdag 14 december waren familieleden, vrienden en collega's welkom om de spellen te komen uitproberen.  Ook presenteerden de leerlingen deze middag hun spellen aan de opdrachtgever, Edwin Niemans van spellenwinkel Spel en Meer. Hij heeft de spellen beoordeeld.

Na veel wikken en wegen (alle spellen waren zo mooi) zijn er drie winnaars gekozen. De derde plaats was voor het spel Bogy vanwege de mooie vormgeving. De tweede plaats ging naar Monkeys and Bananas, een heel grappig en creatief spel. De eerste plaats was voor SAT, een spel voor twee personen waarover heel goed was nagedacht en met een prachtig spelregelboekje. De leerlingen van de winnende spellen hebben allemaal een cadeaubon gekregen.

Bekijk de foto's in het fotoalbum.

< terug naar overzicht