• ONC Persoonlijk ONC Persoonlijk
  • ONC GO Talent ONC GO Talent
  • ONC Excellent ONC Excellent
  • ONC Ondernemend ONC Ondernemend
  • ONC International ONC International

Een geweldige week dEmocRASMUS

Wat een geweldige week hebben we achter de rug! Voor het internationale project dEmocRASMUS hebben onze leerlingen zich, samen met hun gasten uit Portugal, Noorwegen en Duitsland, verdiept in de democratische processen in de verschillende landen. 

De leerlingen hebben van alles ondernomen: icebreakers om elkaar te leren kennen, gesprekken met de burgemeester en raadsleden op het Stadhuis van Zoetermeer, een bezoek aan de Tweede Kamer en een uitgebreide stadswandeling in Den Haag, een interessante rondleiding, met het thema Introduction to the Dutch, in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Op school werkten de leerlingen ondertussen aan de weekopdracht, het oprichten van een eigen Europese, politieke partij. Donderdagmiddag volgde het verkiezingsdebat, onder leiding van oud-leerling Quinten de Gruijter. 

Vandaag, vrijdag, vertrokken de leerlingen al vroeg naar Brussel voor een bezoek aan het Europees Parlement. Een leerzame ervaring en mooie afsluiting van de week. Morgenochtend moeten onze leerlingen helaas alweer afscheid nemen van hun gasten, met wie inmiddels vriendschappen voor het leven zijn gesloten. De volgende bijeenkomsten vinden volgend jaar plaats in Noorwegen en Portugal. Ondertussen gaan we op school verder met dit prachtige project.

Bekijk de foto's in het fotoalbum.

 

< terug naar overzicht